torstai 3. toukokuuta 2012

Toukokuun ajatuksia

Bastan elintila kaventui hieman, kun vaihdoin kämppää pienempään. Muutenkin on totuttelemista, kun samassa asunnossa asustelee kämppis, joka ei ainakaan ihan heti lämpene mukanani tulleelle hauvavauvalle.. :) Onneksi keskustan kämppä pysyy samana, tuttuna ja turvallisena. Kaikkeen tottuu.

Otimme selvää kemiallisesta kastraatiosta, ja sain niin outoja vastauksia, että on pitänyt hetken verran odottaa ennen päätöstä ryhtyä toimenpiteisiin. Eläinlääkäriasemalta kerrottiin, että kemiallinen kastraatio tarkoittaa koiralle elinikäistä kilpailukieltoa, ja tämä on aika lailla lukemaani ja kuulemaani vastaan.. Jotenkin tuntuu siltä, että sieltä nyt jaettiin aivan virheellistä informaatiota, mutta tuntuuhan se hullulta, jos eläinlääkäriltä ei saa faktoja. Samalla kysyimme hintaa, ja täällä operaatio kustantaa noin 150 euroa. Hinta tuplaten ja pallileikkaus olisi siinä, mutta kun minä en ole se, joka saa päättää, niin jatketaan kemiallisen pallittomuuden linjalla.. :) Vielä ei ole kapseli ihossa, mutta koitetaan ennen kesää sekin hoitaa pois.

Tänään meillä olisi ollut tokokurssin ensimmäinen kerta, teoriatunti, mutta kävin sen jo kuukausi sitten, enkä viitsinyt mennä enää kertaamaan, kun on kuitenkin tuoreessa muistissa siellä käydyt asiat. Tietenkin olisi ollut kiva mennä katsomaan, millaisia koirakkoja meidän ryhmään tulee, ja millaisia ongelma-alueita ja kehittämisen tarpeita muilla on, mutta eiköhän ne selviä sitten myöhemminkin!
Ensi viikolla on vihdoinkin ensimmäinen käytännön tunti ja pakko myöntää, että vähän jännittää. En tiedä mitä sisäfilettä minun täytyy Bastalle ottaa mukaan evääksi, jotta keskittyminen olisi edes puolet tunnista minuun kohdistunutta, eikä kaikkiin ympärillä oleviin koiriin..

Mutta jotain iloista ja positiivista - pihalla on ihana keväinen ilma ja tänäänkin ollaan lenkkeilty muutaman tunnin verran rauhallista tahtia, haistellen joka kolmatta pensasta ja ottaen ilon irti aina kun on ollut pieni mahdollisuus poiketa veteen polskimaan. Bastaa on ihana seurata, kun se ottaa juoksuspurtteja pururadalla, pyörii ja piehtaroi nurmikossa ja lopuksi yrittää napata suuhunsa aaltoja vedestä. Vaikuttaa vahvasti siltä, että meillä on kesästä ja lämmöstä täysin rinnoin nauttiva koira :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti