lauantai 14. huhtikuuta 2012

Nips ja naps.

Tauotonta vinkumista ja ovien raapimista, kusien perässä juoksemista, korvien kadottamista metsälenkeillä... Vielä kun ei ole mennyt totaalisesti hermot tuohon apinaan, niin taitaa olla hyvä hetki miettiä sitä pallien poistoa. Aika turhat killuttimet kotikoiralle.
Jos minä saisin päättää, lähtisi munat aika vikkelään, mutta Bastan faijan mielestä nyt vitsaillaan aivan liian vakavilla asioilla.. Pallien olemassaolo on pyhä juttu. Onneksi meillä on kompromissi: kemiallinen kastraatio. Sen pitäisi olla voimassa noin puoli vuotta kerrallaan ja sitä saa uusia niin monesti kun huvittaa. Hinta on tietenkin suhteellisen korkea verrattuna tavalliseen leikkaukseen, mutta sepäs ei olekaan enää minun murheeni... :)

Koira kastraatio voidaan tehdä myös kemiallisesti asentamalla sen ihon alle hormonia vapauttava implantti. Tämä hormoni saa saman vaikutuksen aikaiseksi kuin leikkaus, mutta ainoastaan puoleksi vuodeksi. Kemiallinen koiran kastraatio soveltuu erityisen hyvin, jos perhe empii leikkauspäätöstä ja haluaa arvioida mahdollisen leikkauksen vaikutuksia koiran luonteelle. Osalle metsästyskoirista syksyllä asennettava implantti tuo oman työrauhan metsästyskauden ajaksi. (elainlaakariin.fi)

Toivottavasti saadaan asia etenemään ja ehkä ensi viikolla eläinlääkärille...?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti