keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Varusteurheilua


 Meidän koiralla on melkoisen pieni varustearsenaali käytössään. En oikein tiedä mistä se johtuu, minä kyllä viihdyn mainiosti eläintarvikekaupoissa ja nautin ostosten tekemisestä ;). Siitä huolimatta havahduin äsken huomaamaan, että meillä ei ole huomisen treeneihin sopivaa pantaa. Bastalla on nimittäin kolme pantaa, jonka lukumäärä noin kymmenen minuuttia sitten kaventuikin kahteen. Hurtan nahkapanta ei mene enää kiinni... Tämä tuli vähän yllätyksenä, tai ei kai sittenkään, siitä on kuukausi kun sitä viimeksi sovitettiin.
En käytä enää lainkaan tavallista nahkapantaa, sillä kävely on paljon paremmin hallinnassa, kun koirakin hoksaa, että panta kuristuu, jos vetää liikaa. Nahkapannan kanssa koira puksutti menemään kuin veturi, minun nykimisistä tai suoranaisista repimisistä huolimatta. Ja se kulutti omia hermojani turhan paljon. Niin kauan, kun lenkillä pitää muistuttaa, miten hihnassa kävellään, on (puoli)kuristava mielenterveydellisistä syistä ihanteellisin vaihtoehto.

tälläinen jäi ylimääräiseksi 


Näin ollen kaulan ympärillä pyörii jokken nahkainen puolikuristava tai ihan normaali ketju. Tosin yhä useammin kaulan ympärillä ei kuitenkaan pyöri mitään, vaan käytössä on Hurtan ihanat oranssit y-valjaat, jotka vyötaluttimeen yhdistettynä antavat koiralle luvan vetää ihan niin paljon kuin lystää. Minulla kun on haaveissa juosta kesällä pidempiä lenkkejä koiran kanssa, ts. harrastaa koirajuoksua, niin olen yrittänyt opettaa vetämisen olevan sallittua valjaissa. Myös metsälenkeillä (eli noin 80 prosenttia meidän lenkeistä) käytän valjaita, ihan jo maastosta erottuvuden vuoksi :) Tuo otus todella osaa sulautua puskiin ja polkuihin..

basta sydän hurtta valjaat 


Mutta koska treeneihin pitää tulla tavallisen pannan - eli ei kuristavan - kanssa varustautuneena, minun täytynee käydä huomenna aamulla ostoksilla...


Pssst. Miten pirussa nuo (jälki)liinat maksavat maltaita? Se on pelkkää hihnaa! Ostin 10 metrin liinan ja maksoin siitä noin 25 euroa. Eilen löysin jostain halpahallista samanlaista materiaalia olevaa mitä-lie-hihnaa, 6m 3,80 euroa. Arvaatkaa kuka aikoo omin pienin käsin väkerrellä siitä plus lukosta hieman edullisemman version... (itseasiassa minä en tee mitään, vaan delegoin työn tuolle käsityömiehelle mutta ilmainen DIY-vinkki kuitenkin tarjolla :))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti