keskiviikko 10. lokakuuta 2012

koirarotuhaaveita

Basta on vasta 15 kk, mutta mä olen miettinyt jo pitkään millaisen pikkusiskon tuolle herralle hankkisin vuoden-parin sisään. Tähän asti rotuvalikoima on jakaantunut selkeästi kolmeen osaan: Toinen amstaffi tai vastaavanlainen itsepäinen terrieri, palveluskoira joka ihan tosissaan haluaisi tehdä töitä kanssani (aussie, kelpie, rotikka) tai sitten joku selkeästi pienempi koira, sellainen, jonka voisi napata syliin tarvittaessa, mutta jolta löytyy tarpeeksi itsevarmuutta ja röyhkeyttä elää amerikkalaisen isoveljensä kanssa. Ja tälläinen rotuhan on luonnollisesti... lancashire heeler :) :) kuinka kovaa voikaan ihminen ihastua aivan toisenlaiseen rotuun..



Rotumääritelmä kuvaa lancashire heelerin aktiiviseksi työskentelijäksi, joka on iloinen ja omistajiinsa kiintynyt. Työtehtävissään lancashire heeler on ollut erittäin monipuolinen. Tämän myötä heeler on myös erinomainen harrastuskoira.

kuvat: www.lancashireheelers.org




'Vaikka amstaffi on mulle varmasti aina rakkain rotu, on oltava realistinen; mä haluuun koiran, jonka kanssa tokon aloluokan ykköstulokset ei aiheuta suunnattomia aplodeja rodun harrastajilta, vaan sen uskotaan olevan varsin tavoiteltavissa oleva saavutus. Tai koiran, jonka rakenne olisi mukavampi agilityyn. Enkä ole nyt sanomassa, että amstaffi olisi huono harrastuskoira, pois se minusta. Todistetusti näillä saa tuloksia aikaan, mutta kyllä se sitten ihmiseltä jonkin verran vaatiikin. Jos ei muuta, niin kokemusta. Minä puljaan nyt ensimmäisen koirani kanssa, ja olisi kannustavaa, jos joskus treeneissä minun läsnäolo olisi koiralle prioriteetti numero uno, ei esim puista lentelevät lehdet :D

Samalla mietin sitäkin, asetanko tulevalle pikkupaimenelle turhan suuria paineita. Koira sekin on, ja suurin merkitys on omalla kapasiteetilla osata olla selkeä ja taitava ohjaaja. Siksi huomaankin maalavani kauhukuvia kahdesta koirasta, joista kumpikaan ei ole oppinut alkeellisimpiakaan taitoja :D Kai se toisaalta on parempi panikoida kuin tuudittautua mielikuvaan koirasta, joka oppisi asiat vain olemalla tietyn rodun edustaja.

Älykäs terrierini huutaa pihalle, mentävä on. Adios!

kursivoitu teksti www.lancashireheeler.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti