sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Yksi kysymys

Tyypillistä ja pikkuhiljaa tosi ärsyttävää. Olen koiran kanssa metsässä, eli koira luonnollisesti vapaana. Pälyilen kuin pöllö joka ilmansuuntaan mahdollisten vastaantulijoiden varalta. Ja sitten kun - Ahaa! - äkkään sellaisia, otan Been lähietäisyydelle tai kiinni ja tilanteessa jossa vastaantulijoiden koiravahvistuksesta ei ole selvää merkkiä, huudan kovaa ja selkeästi Onko teillä koiria vapaana?

Ja ei vittu vastata. Tuulipuku ja kalvakka ilme paljastaa, että samaa kieltä me puhumme, mutta siellä sitä vaan vastapuoli tuijottaa voimattomana ja kyvyttömänä avaamaan etuluukkuaan. Väkisinkin tulee typerä olo, kun välimatkaa on 20 metriä (no en minä tiedä paljonko, heitin lonkalta) ja koiratilanne on hieman epäselvä, eli sitä olisi hyvä kysellä ettei tule yllätyksiä. Miksi ei voi vastata? Loukkaanko kyseisen ihmisen henkilökohtaista elämää jollain asteella?

Parhaimmillaan tämä ihminen (oli niitä koiria tai ei) jumahtaa totaalisesti paikoilleen, eikä enää liiku mihinkään. Ehkä se on sellainen eläimellinen "jähmetyn kuoliaaksi jotta minut ignoorataan" selviytymiskeino, sillä eihän metsässä kulkija tohdi käyttää ääntään edes yhden sanan muodostamiseen.

Joku toinen ihminen olisi kohauttanut olkiaan ja jatkanut matkaa, mutta minua näyttää nyppivän melko mitättömät asiat, kun sain tästä vieläpä tekstiä aikaan. Olen pahoillani :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti